Mjød- Marineret Kød
En marinade, er en krydret lage, hvori man lægger det rå kød før tilberedning. Lagen har til formål v. h. a. syre, som er indeholdt i bl. a. eddiker, vin, spiritus, frugt og surmælksprodukter mm., at nedbryde muskelstrukturen i kød, og skabe plads til fugtgivende ingredienser (bl.a. olier), og smag fra krydderier og krydderurter.
Ingredienser
- Mjød,
- 5 laurbærblade
- 5 letknuste hvide peberkorn
- 6 kviste frisk timian
- 2 ml. st. hakkede løg
- 1/4 selleri skåret i strimler.
Instruktioner
- Evnt. 1,5 kg. kalkunbryst.
- Kødet lægges i en skål eller en smal krukke.
- Lagen skal lige dække kødet det skal stå ml. 1-3 døgn
- Smages til m. salt og peber grydesteges i lagen, lagen bruges derefter til sauce blandet op med piskefløde.
- Velbekomme!