Tilbage
Mjød- Marineret Kød
Mjød- Marineret Kød

Mjød- Marineret Kød

Til ca. 4 personer
En marinade, er en krydret lage, hvori man lægger det rå kød før tilberedning. Lagen har til formål v. h. a. syre, som er indeholdt i bl. a. eddiker, vin, spiritus, frugt og surmælksprodukter mm., at nedbryde muskelstrukturen i kød, og skabe plads til fugtgivende ingredienser (bl.a. olier), og smag fra krydderier og krydderurter.

Ingredienser

  • Mjød,
  • 5 laurbærblade
  • 5 letknuste hvide peberkorn
  • 6 kviste frisk timian
  • 2 ml. st. hakkede løg
  • 1/4 selleri skåret i strimler.

Instruktioner

  1. Evnt. 1,5 kg. kalkunbryst.
  2. Kødet lægges i en skål eller en smal krukke.
  3. Lagen skal lige dække kødet det skal stå ml. 1-3 døgn
  4. Smages til m. salt og peber grydesteges i lagen, lagen bruges derefter til sauce blandet op med piskefløde.
  5. Velbekomme!
Ferier på landet og Gaardbutik | Kodamvej 1, Hjortsvang, 7160 Tørring - Danmark | Tlf.: +45 75 67 61 44 | osterskovgaard@gmail.com